Seuraa

torstai 31. maaliskuuta 2022

Pala palalta murtui pois...

 


Olin eilen leikkauksessa, jossa poistettiin korvan juuressa ollut patti. Leikkaus kesti tunnin ja viisitoista minuuttia ja onnistui ilmeisesti ihan hyvin. Kasvain, joka oli sylkirauhasen päällä ja osittain sen sisällä, saatiin irrotettua paikaltaan. Nyt se on matkalla patologin tutkimuspöydälle. Toivottavasti patologi on huomisen jälkeenkin töissä, sillä on mahdollista, että hoitajalakon seurauksena syöpähoidotkin viivästyvät.

Leikkaus tehtiin nukutuksen aikana, joten en tiennyt operaatiosta mitään ennen kuin heräsin noin kolmen ja puolen tunnin kuluttua. Herättyäni olin miltei heti tolkuissani. Minulla ei ollut minkäänlaista pahoinvointia eikä muitakaan oireita. Leikkauskohdassa en ole tuntenut tähän mennessä juuri minkäänlaista kipua, joten tuskin sitä on odotettavissa vastedeskään. Tunnottomuus ei ulotu poskilihaksiin asti, joten toiminnallista haittaa leikkauksesta ei ole.

Pääsin illalla kotiin yhdeksäntuntisen sairaalakeikan päätteeksi. Jos asiat etenevät normaaliin tapaan, saan diagnoosin parin viikon kuluttua. Tällä hetkellä tuntojani kuvastaa hyvin tuttu hengellinen laulu Saviruukku, jossa sanotaan muun muassa, että ”pala palalta murtui pois”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti