Seuraa

perjantai 5. maaliskuuta 2021

Päättötodistus



Tänä aamuna kävimme vaimon kanssa lääkärin vastaanotolla kuulemassa viikon takaisten tutkimusten tulokset. Lääkäri totesi ensi sanoikseen: ”Hyvältä näyttää.” Hän kertoi sitten, että tutkimuksissa ei enää löydetty mitään lymfooman aktiivisuuteen viittaavaa.

Ainoa asia, joka noissa tutkimuksissa oli tullut ilmi, oli se, että vasemman keuhkon yläosassa oli todennäköisesti infektioon viittaava muutos. Tästä lääkäri totesi, ettei sillä ole tekemistä syöpäsairauden kanssa ja että se saattaa kadota sieltä omia aikojaankin. Veriarvoni olivat kauttaaltaan hyvät, myös tulehdusarvo. Minun on kuitenkin käytävä tuon infektioon viittaavan muutoksen takia kuukauden päästä röntgenkuvauksessa.

Näillä näkymin ensimmäinen kontrollikäynti olisi neljän kuukauden päässä. Silloin ei ole tiedossa mitään kuvantamisia, vaan ainoastaan muita asiaan kuuluvia verikokeita ja tutkimuksia.

Pientä draamaa syntyi siitä, että olin saanut sairaalalta tekstiviestitse kutsun, joka viittasi virheelliseen osoitteeseen. Kutsussa sanottiin, että oli mentävä Sädesairaalan poliklinikalle. Kun saavuimme ovelle, huomasimme, että se oli lukossa. Kurkittuamme sisälle näimme, että siellä oli kaikki hujan hajan. Soitin uuteen keskussairaalaan ja sain sieltä tietää, että sädesairaalakin oli muuttanut uuden sairaalan tiloihin ja että meidän oli tultava sinne. Hoppuhan siinä tuli, mutta myöhästymisestämme huolimatta pääsimme heti lääkärin pakeille. Kuulimme, ettei ollut ensimmäinen kerta, kun potilaalle oli annettu väärä osoite.

Olo on nyt huojentunut mutta samalla jotenkin tyhjä. Tietoa on saanut jännittää niin pitkään, ettei se oikein tahdo vielä mennä jakeluun. Lämpimät kiitokset kaikille teille, jotka olette jaksaneet muistaa minua rukouksissani ja ennen kaikkea Jumalalle, kaiken hyvän lähteelle! Olen kiitollinen, jos jaksatte vastakin muistaa. Kirjoittelen kyllä vastakin kuulumisiani tähän blogiin

5 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut hienoista uutisista! Nyt voi jo todella huokaista ja lakata pidättelemästä henkeä jännitellen. Sulattelehan tietoa ja kaikkea tuntemuksia ihan rauhassa ja lepäillen, puuhaillen mieluisia asioita. Toivottavasti tuo keuhkojuttu menee ohi ja röntgenkin olisi ok. Minullakin kontrolli verikokeineen pian. Muistan teitä rukouksissanne jatkossakin. Siunausrikasta kevättä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustavasta viestistäsi ja siunausta sinulle kontrollikäyntiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sehän menikin nopeasti ja hyvin, lääkärissä vain kymmenen minuuttia, vaikka aluksi siinä verikoepäivänä tuli jokin "pakokauhu", mutta en mennyt aamusta, vaan sitten iltapäivästä verikokeeseen, pääasia, että menin, ei tarvitse odotella enää, tai no, sitten heinä-elokuussa seuraava kontrolli. :)Kuin myös, siunausta sinulle ensiviikolle ja jatkoonkin!

      Poista
    2. Mukava kuulla, että kaikki sujui hyvin! Kyllä minuakin lääkärin vastaanotolle meno pakkaa jännittämään joka kerta.

      Poista
  3. Kiitos Jumalalle ja lääketieteelle. Hienoa kuulla/lukea tätä viimeistä blogiasi. Jumala kuulee rukouksia.

    VastaaPoista