Seuraa

sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Säteilevä mies

 


Kävi aivan niin kuin ounastelinkin: viime hoitokerran jälkeiset päivät ovat olleet raskaimpia koko hoitopolkuni aikana. Oireet olivat samoja kuin aiemminkin, mutta voimakkaampia. Uutta oli ruumiinlämmön alhaisuus (jopa alle 36 astetta) ja makuaistin menetys. Kaiken lisäksi haittavaikutukset kestivät pitempään kuin kertaakaan aiemmin. Vasta nyt kaksitoista päivää hoidon jälkeen olo on alkanut pikku hiljaa helpottamaan. On vaatinut aika tavalla sinniä lähteä päivittäisille ulkoilulenkeille, kun jo pelkkä vaatteiden vaihtaminen pani huohottamaan. Tänään lenkki kuitenkin sujui jo likimain normaalivauhtisesti.

Sain kirjeen sairaalasta, jossa kerrottiin, kuinka ns. yläkehon aineenvaihdunnan PET-TT-tutkimus 25. helmikuuta tehdään. Sairaalaan on mentävä heti aamusta ja sitä ennen on juotava noin litra vettä. Kyynärtaipeen laskimoon ruiskutetaan radioaktiivista lääkeainetta, minkä jälkeen on levättävä noin 50 minuuttia. Lepoa seuraa kuvaus, joka kestää puolisen tuntia. 

Tutkimuksen jälkeen on juotava runsaasti vettä, jotta radioaktiivinen aine poistuisi elimistöstä nopeammin. Pitkäkestoista lähikontaktia pienten lasten ja raskaana olevien naisten kanssa on syytä välttää yhden vuorokauden ajan. Pitäneekö meidän siis vaimon kanssa nukkua ainakin yksi yö eri huoneissa, vaikka vaimo ei tietääkseni raskaana olekaan. Vaimolla on  tuolloin kerrankin aihetta kehua, että hänellä on säteilevä mies.

Tutkimuksesta pitäisi selvitä, kuinka hyvin hoito on purrut ja löytyykö jostakin paikasta vielä syöpäkudosta. Onhan siinä taas jännitysmomenttia ihan riittävästi.

3 kommenttia: